Translate

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español

петък, 15 март 2013 г.

Почистващ лосион

От доста време съм се запалила по натуралната козметика. Приятно ми е да си правя лосиони, кремчета, пилинги и маски сама. Няма да скрия, че голяма част от продуктите, които се продават по магазините не ми понасят. Някои ми изсушават кожата, други я омазняват прекомерно. Старая се да си почиствам лицето сутрин и вечер, е понякога ме домързява :)
С този лосион е много лесно да премахнете гримът си, не люти на очите. Съдържа само розова вода и масло от жожоба. По принцип съотношението е едно към едно, аз слагам повече розова вода. Не знам колко е срокът на годност - приготвям си малко количество, за около седмица. Нанася се е памуче като преди това шишинцето с лосиона се разклаща добре - както всички двуфазни дегремьори.
* Маслото от жожоба регулира мастната секреция на кожата, не предизвиква алергии и дразнене.

Ще се радвам да споделите дали ви е допаднал лосиона и дали искате още натурални и лисни за приготвяне в домашни условия козметични рецепти.

Снимките правя с iPhone 4S, ако някой проявява интерес, мога да започна да описвам кои приложения изпозвам за оформяне на снимките. :-)