Translate

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español

четвъртък, 12 април 2012 г.

Великденски курабии


Необходими продукти:
5 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кис. мляко
4 амоняка
1 ч.л. сода
1 ч.ч. мас/масло

2 ванилии
лимонова кора
брашно колкото поеме (около 1кг) 

2 жълтъка за намазване
захар за поръсване
стафиди

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта. Добавете кис. мляко+ амоняците и содата, разтопената мазнина, ванилията, лимоновата кора и брашното. Месете до умерено твърдо тесто. Можете веднага да започнете с рязането на курабийките, но аз оставам тестото за няколко часа да си почине. След като изрежя и подредя курабийките в тава ги мажа с яйцето и поръсвам със захар. Пека на 150 градуса.


  
Преди печене
Вече готови

Няма коментари :

Публикуване на коментар